Ügyfélszolgálat: +36204179410 (H-P: 9-17)

  • Blog
  • Gyakori kérdések
  • Bemutatkozás
  • Kapcsolat
  • Viszonteladóknak
  • Partnereink

Zippo

A Zippo Amerika legnagyobb és legismertebb ikonja. Napjainkban több mint 100 országban forgalmazzák. Történelme, elhivatottsága, megbízhatósága, minősége és az örök garancia, olyan jellemzők, ami tökéletessé tesz egy márkát.


3termék 13
3termék 13

A Zippo öngyújtók újratölthető fém öngyújtók, amelyeket 1933 óta gyárt a Zippo Manufacturing Company. A céget George G. Blaisdell alapította Bradfordban, Pennsylvaniában, és az öngyújtók gyorsan népszerűvé váltak tartósságuk és megbízhatóságuk miatt.

A Zippo öngyújtó ikonikus dizájnja egy téglalap alakú fémtokot tartalmaz, csuklós fedéllel, amely felnyílik, hogy felfedje a kanócot és a kőkorongot. Az öngyújtók öngyújtófolyadékkal vannak megtöltve, és van egy kanóc, amelyet úgy gyújt meg, hogy hüvelykujjával megüti a kovakő kerekét. A szélálló kialakítás, amelyet George G. Blaisdell 1933-ban szabadalmaztatott, lehetővé teszi, hogy a láng még szeles körülmények között is égve maradjon.

Az első Zippo öngyújtók sárgarézből készültek, egyszerű kialakításúak logó nélkül. 1936-ban a cég elkezdte az öngyújtó aljára bélyegezni a logóját. Ettől kezdve szinte az összes Zippo öngyújtó viselte a logót, és a vállalat folytatta az öngyújtói tervezésének fejlesztését. A második világháború alatt a Zippo Manufacturing Company több millió öngyújtót gyártott amerikai katonák számára, akik ezeket a terepen használták. Az öngyújtók annyira népszerűvé váltak a katonák körében, hogy gyakran ajándéktárgyként kereskedtek velük a tengelyhatalmak társaival.

A Zippo öngyújtók ikonikus amerikai termékekké és gyűjthető tárgyakká váltak. Számtalan filmben, televíziós műsorban használták őket, és sok népszerű dalban is szerepeltek. A vállalat számos limitált szériás öngyújtót is kiadott, amelyek nagyon keresettek a gyűjtők körében.

Az elmúlt években a Zippo kibővítette termékcsaládját, hogy számos kültéri és túlélési felszerelést tartalmazzon, például kézmelegítőket, tűzgyújtókat és kempingkályhákat. A cég ma is folytatja az öngyújtók gyártását a pennsylvaniai Bradfordban, termékeit pedig több mint 160 országban értékesítik. A Zippo híres élethosszig tartó garanciája "Működik, vagy ingyen megjavítjuk." erős hírnévvel és lojális vásárlóbázissal rendelkező márkává teszi.