Ügyfélszolgálat: +36204179410 (H-P: 9-17)

  • Blog
  • Gyakori kérdések
  • Bemutatkozás
  • Kapcsolat
  • Viszonteladóknak
  • Partnereink

Vihargyújtó

A vihargyújtók égését sokkal kevesebb tényező tudja megszüntetni a hagyományos öngyújtókhoz képest.


7termék 17
7termék 17

A vihargyújtók esetében az égés sokkal tökéletesebben megy végbe, mivel a gáz mellé több oxigén kerül az égéstérbe. E folyamatnak köszönhetően lesz a vihargyújtók lángja halványkék színű, valamint ezáltal több hőt is termel az eszköz. Népszerűségének egyik oka, hogy égés során több hőt termel, így az égés nehezebben szüntethető meg, másik oka, hogy bármekkora szélviharban is képes tüzet adni a pöfékeléshez.

A vihargyújtók egyfajta szélálló öngyújtók, amelyeket zord időjárási körülmények között való használatra terveztek. Általában piezoelektromos gyújtórendszert használnak, amely szikrát generál egy gomb vagy kar megnyomásakor. Ezt a szikrát azután egy tüzelőanyag-forrás, általában bután meggyújtására használják, ami lángot hoz létre.

A vihargyújtók teste gyakran fémből vagy műanyagból készül, és tömítésekkel védi a gyújtórendszert és az üzemanyagforrást a nedvességtől. Egyes vihargyújtók további funkciókkal is rendelkeznek, például beépített iránytűvel vagy LED-lámpával, így hasznos eszközök a szabadtéri tevékenységekhez és a kempingezéshez.

A vihargyújtó használatához egyszerűen töltse fel a megfelelő üzemanyaggal. Nyomja meg a gombot vagy a kart a szikra generálásához, és használja a keletkező lángot cigaretta, gyertya vagy tábortűz meggyújtására. A viharöngyújtók típustól függően lehetnek újratölthetőek vagy eldobhatók. Ügyeljen arra, hogy kövesse a gyártó utasításait a megfelelő használat és karbantartás érdekében, hogy biztosítsa a megfelelő és biztonságos működést.