Ügyfélszolgálat: +36204179410 (H-P: 9-17)

  • Blog
  • Gyakori kérdések
  • Bemutatkozás
  • Kapcsolat
  • Viszonteladóknak
  • Partnereink

Őrlő - Grinder

A grinder avagy a dohányőrlő egy olyan eszköz, amellyel a dohányt egységes méretű és állagú őrleménnyé darálhatjuk. Saját ízlésednek megfelelően választhatsz különböző méretű, formájú,fogazatú divatos dohányőrlőket webshopunkban.A dohányőrlő egyre nagyobb divatot tudhat magáénak Európában és világszerte, így hazánkban is egyre növekszik az érdeklődés iránta.Minden dohányőrlő gyártó ennek tudatában egyre szélesíti választék skáláit más és más formákkal,figurákkal,egyedi mintákkal.


86termék
 
86termék

A dohányőrlők és a dohánydarálók nélkülözhetetlen kellékei a tekert cigaretta szerelmeseinek. A simább füst, a kézzel sodort cigaretta és a tökéletes kötések érdekében a legjobb választás a grinder használata. Felejtsd el, hogy ollóval vágod a növényt kisebb darabokra, ez csak ront a dohányzási élményen.A nagyobb rügyek megakadályozzák a füst áramlását, ezért érdemes minden alkotóelemet finomra őrölni cigarettánkhoz. Ezen túlmenően, ha a használat előtt megőrlöd a növényt, akkor korlátozod a  kézzel való érinkezését. Ez megakadályozza a trichomák és az általuk hordozott értékes anyagok károsodását. Mint ilyen, a grinder használata segít megőrizni a bimbók minőségét és erejét. Egy jó darálóval megőrizheted eme finom port a daráló aljában lévő kamrában, ahol a használata során elraktározódik a finom őrlemény, amelyet egy másik alkalommal élvezhetsz...

Az örlők különféle anyagokból készülhetnek:

  • Fém - tartós, stabil, legnépszerűbb, "drága"
  • Műanyag - olcsó, de könnyen törik
  • Fa - a szemnek vonzóbb a természetes anyag, de nehezen tisztítható

Egy kis dohányőrlővel  több terhelést is meg kell tenned, hogy letörd a rögöt, de hordozhatóak és könnyen bedobhatók a hátizsákba. A nagyobb dohányőrlők és dohánydarálók több rögöt is le tudnak bontani egy őrlés során, és több anyag is belefér, így könnyebben lebontható bármilyen mennyiségű darab, azonban ezek nagyobb helyet foglalnak.A legelterjedtebb dohányőrlő a négyrészes grinder.A dohánydarálók eltérő módon működnek mert egy segédkarral írányíthatod a dohányőrlés folyamatát,így sokkal kevesebb erőfeszítést vesz igénybe a nagyobb rögök le őrlése mint a dohányőrlőknél.  A kisebb grinderek általában 2 részesek, amelyek csak az őrlésre alkalmasak. Ezt követi a 3 részes dohányőrlő, amely a tárolásra és dohányőrlésre is alkalmas és a legnépszerűbb kellékek a 4 részes dohányőrlők. A 4 részes őrlők ugyanúgy működnek, mint a 3 részes dohányőrlők , de egy extra rekesszel rendelkeznek, amelyet egy rozsdamentes acél szitával borítanak, hogy összegyűjtse az ízletes, kis kiefeket.

4 részes dohányőrlő használata:

Helyezd a füstölnivalót a daráló fogaiba, a darálórész és a fedél közé. Minden magot és szárat hagyj ki. Körülbelül 10 fordulattal őröld le a dohányt, amíg az át nem esik a lyukakon keresztül a tárolókamrába, először tapasztalni fogsz némi ellenállást,ilyenkor tanácsolt forgatni ellenkező irányban is, de utána könnyen lehet forgatni a fogak közt az anyagot. Amint fentről elfogyott az őrőlni való alapanyag, a grindert középen eltekerve kettéválasztjuk és már jöhet is a cigarettakészítés következő lépése. A tárolókamrában lévő szita tartja az őrleményt és átengedi a finom pollenrészecskéket a dohányőrlő legalsó részébe, amit eredeti nevén kieftartónak neveznek.A kief kikanalazható és hozzáadható cigarettánkhoz, vagy későbbi felhasználásra is tökéletes. Egyes dohányőrlőkhöz kaparószerszám is tartozik, ami megkönnyíti a finom por kiemelését a fogóból. 

Ezekből a dohányőrlő tipusokból létezik tű hegyes,háromszög,rombusz fogazatú,ki melyiket kedveli,mindegyik könnyen takarítható.Minél szorosabban helyezkednek el a dohányőrlőben a fogak annál apróbra,finomabbra őrőlhetjük a tartalmát,de ezt befolyásolja a 3 és a 4 részes tipusban a lyuk elosztás és annak mérete is,minél kissebb annál apróbra őről.