Ügyfélszolgálat: +36204179410 (H-P: 9-17)

  • Blog
  • Gyakori kérdések
  • Bemutatkozás
  • Kapcsolat
  • Viszonteladóknak
  • Partnereink

Elektromos öngyújtó

A tűzgyújtás legegyszerűbb módja elektromos kivitelben.


34termék 134
34termék 134

Az eldobható öngyújtókban van egy folyékony gázzal feltöltött tartály, amelyből egy szabályozható szelepen keresztül távozik a gáz, amit a lenyomás pillanatában egy szikra gyújt be. Egyszerű szerkezetének köszönhetően az árfekvése igen alacsony, élettartama azonban hosszúra is nyúlhat, ha nem hagyják el lépten nyomon. Manapság bármilyen mintát rányomnak az öngyújtókra, így teremtve tökéletes lehetőséget, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt.

A piezoelektromos gyújtórendszer egyfajta elektromos gyújtás, amelyet öngyújtókban, tűzhelyekben és egyéb berendezésekben használnak. A piezoelektromos effektuson alapul, amely bizonyos anyagok, például a kvarc azon képessége, hogy mechanikai igénybevételnek kitéve elektromos töltést generálnak.

A piezoelektromos gyújtórendszerben egy kis kvarckristályt helyeznek az öngyújtó szerkezetbe, jellemzően egy gombot. A gomb megnyomásakor mechanikusan megfeszíti a kristályt, ami nagyfeszültségű elektromos töltést generál. Ezt a töltetet azután szikra létrehozására használják, amely meggyújtja az öngyújtóban lévő üzemanyagforrást, például a butánt, és lángot hoz létre.

A piezoelektromos gyújtásrendszer egyik fő előnye, hogy nem igényel akkumulátort, ami azt jelenti, hogy megbízhatóbb, és sokféle környezetben használható, beleértve a szélsőséges hőmérsékleteket és időjárási körülményeket is. Nagyon strapabíró és hosszú élettartamú, mivel nincsenek mozgó alkatrészei. Ezenkívül viszonylag biztonságos, mivel nincs szükség nyílt lángra vagy szikrakerékre.

Az elektromos öngyújtókkal az az egyetlen probléma, hogy hiába van otthon 10 darab, sohasem találjuk meg egyiket sem.