Ügyfélszolgálat: +36204179410 (H-P: 9-17)

  • Blog
  • Gyakori kérdések
  • Bemutatkozás
  • Kapcsolat
  • Viszonteladóknak
  • Partnereink

Plazma öngyújtó

A plazmagyújtó olyan elektronikus öngyújtó, amely két vagy több elektróda között egy vagy kettős plazmaívvel rendelkezik.


1termék 11
1termék 11

A plazma vagy ismertebb nevén ívlángú öngyújtó hasznos eszköz, ha meg szeretnéd gyújtani a cigit. Használatuk nagyon egyszerű, mert a plazmát egy gomb megnyomásával azonnal működésre bírod. Ha sosem áll a kezedre a gyújtó, folyton elfújja a szél vagy valamiért nem gyulladt meg, akkor ne kínozd magad tovább és használj plazma öngyújtókat. Ha lemerült nem kell kidobnod, nem kér enni, csak fel kell töltened egy USB port segítségével. Legtöbbjük lítium-ion akkumulátorral működik, de még találhatóak alkáli akkumulátor belsővel rendelkezők is. Feltöltése körülbelül 1-2 órát vesz igénybe.

 

Hogyan működik?

 

Ehhez tisztáznunk kell mi is az a plazma, a plazma az anyag negyedik halmazállapota, ionizált gázra utal, amely lehetővé teszi az elektronok áramlását. A plazmagyújtóval történő gyújtás akkor történik, amikor feszültségkülönbség alakul ki, és amikor létrejön, elektromos ív áramlik két vagy akár több stratégiailag elhelyezett elektróda között. Tehát ezekkel az öngyújtókkal nincs nyílt tűz. A hőt az elektródák között mozgó elektronoktól kapjuk, így amit meg szeretnél gyújtani csak az elektródák közé kell helyezned.

Talán ezen a ponton azon gondolkodsz, hogy valóban szükséged van-e valami high tech öngyújtóra, amikor a sima elektromos gyújtót is választhatnád aztán, amint kiürült inkább kidobod és veszel egy másikat. A hagyományos öngyújtók azonban gyorsan kiürülnek vagy egyszerűen tönkremennek és újat kell venni, ami egy végtelen öngyújtóvásárlási folyamatot indít el és ha kiszámolod nem is olyan olcsó mulatság ez. Az ívlángú gyújtókból nem fogy ki a kraft, mivel akkumulátorral rendelkeznek, amely körülbelül 450-szer tölthető újra, tehát pénzt takaríthatsz meg a plazmagyújtóval. A strapabíró öngyújtók közt biztosan találkoztál már a Zippo gyújtóval is, azonban ehhez is rendszeresen kell vásárolni utántöltő folyadékot, kanócot és kovakövet. Mindezt elfelejtheted az elektronikus riválisával, és közben véded a bolygót is.

Használata egyszerű, egyetlen gombnyomással begyújthatod, és bármikor, bárhol használhatod. Kültéren, beltéren, klíma alatt, ventilátor mellett, a szabadban, erős szél esetén vagy ahol szeretnéd. Mivel használata közben nem keletkezik nyílt láng, biztonságosabb mint a többi hagyományos öngyújtó, így nem gyújtod meg véletlen a szemöldököd vagy a hajadat.(Tudjuk, már sokszor megesett.)