Ügyfélszolgálat: +36204179410 (H-P: 9-17)

  • Blog
  • Gyakori kérdések
  • Bemutatkozás
  • Kapcsolat
  • Viszonteladóknak
  • Partnereink
Blog

Soft Flame vs. Jet Flame

RFSmoke.hu
Soft Flame vs. Jet Flame

Milyen öngyújtót válasszunk?

 

Soft Flame vagy Jet Flame öngyújtó?

Számos különböző típusú öngyújtó létezik, és ugyancsak számos különböző típusú láng. A legismertebb lángtípusok a soft-flame, avagy a puha láng, és a jet-flame, azaz a sugár láng. Történelmileg a soft-flame volt az első, amelyet kifejlesztettek. A technológiai fejlődéssel párhuzamosan azonban lehetővé vált a jet-flame öngyújtók kifejlesztése is. Ez az árazásban is megmutatkozik, mivel a soft-flame az olcsóbb technológia.

Soft-flame öngyújtó

Soft-Flame-pic

Ahogy a neve is jelzi, ez az eszköz puha lángot használ. Egyik jellemzője, hogy a gyújtási folyamat külsőleg történik, ami azt jelenti, hogy a gáz és a szikra képzés folyamata a lángfúvókán kívül megy végbe. Ez magyarázza azt is, hogy a soft-flame-ek nem szélállók.

A soft-flame előnye, hogy alacsony a gázfogyasztása. Ez hatással van a láng élettartamára, mert egy puha lángú öngyújtó többször is használható, mielőtt újra kellene tölteni gázzal. Hátránya, hogy a láng meghajlik, amikor az gyújtó tetejét lefelé irányítjuk. Ez befolyásolja a távolságot, például amikor gyertyát gyújtunk, az öngyújtónak közel kell lennie a gyertya kanócához, hogy meggyújtsa azt.

Sajnos az esélye is magasabb annak, hogy viasz vagy szennyeződés eltömíti a lángfúvókát.

Jet-flame öngyújtó

A sugár láng technológia egyik jellemzője, hogy a gáz és a szikrák gyújtási folyamata belsőleg történik. Ez a lángtípus szélálló és képes ellenállni a mozgásnak. A jet-flame kiválóan teljesít a szabadban, amikor grillezőt, gyertyát, fáklyát vagy szúnyogriasztót szeretnénk meggyújtani.

A jet-flame hosszú és részben láthatatlan lánggal ég. Belső és külső lángból áll, amelyből a külső láng az, ami szabad szemmel nem látható. A sugár láng öngyújtók nagy hatótávolsága lehetővé teszi a távolról történő meggyújtást. Ezzel csökken is a kockázata annak, hogy szennyeződés kerüljön a lángfúvókához. Az öngyújtó magas, körülbelül 1100 °C hőmérsékletet ér el.

Ez a specifikus jellemző különösen releváns a bio-kandallók, például a norvég TenderFlame meggyújtásakor, mivel ezek nagyon magas gyújtási hőmérsékletet igényelnek, de a kókuszszenek begyújtásával is előbb végzünk.

Konklúzió

Összegzésként elmondható, hogy számos előnye van a jet-flame öngyújtóknak, mert ez a típusú öngyújtó megkönnyíti a gyertyák, a kandalló és grill meggyújtását az erős, egyenes, szélálló és hosszú lángja miatt.