Ügyfélszolgálat: +36204179410 (H-P: 9-17)

  • Blog
  • Gyakori kérdések
  • Bemutatkozás
  • Kapcsolat
  • Viszonteladóknak
  • Partnereink
Blog

Idő, nők és a dohányzás

Idő, nők és a dohányzás

A dohányzás évszázadok óta fontos szerepet játszik a kultúrában és a társadalomban, mind a nők, mind a férfiak körében.

Az 1900-as évek elején a dohányzás tabunak számított a nők körében. Úgy tartották, hogy ez egy férfias szokás, és azokat a nőket, akik nyilvánosan dohányoztak, gyakran kritizálták és lenézték. Azonban még mindig voltak olyan nők, akik élvezték a dohányzást, és folytatták ezt(gyakran titokban).

Az egyik legismertebb cigarettázó hölgy Marlene Dietrich volt. Arról volt híres, hogy mind a filmvásznon, mind azon kívül cigarettafüsttel vette körül magát, és a dohányzás részévé vált az imázsának és személyiségének. Valójában az egyik filmjében, a "The Devil is a Woman" címűben, egy szexi táncjelenetben a cigarettát már kellékként használta.

Egy másik híres dohányzó nő Audrey Hepburn volt. Gyakran látták fotókon cigarettázni, és bár sok fiatal nő példaképként tekintett rá, a dohányzás nem befolyásolta a népszerűségét.

Az 1960-as és 70-es években a dohányzás elfogadottabbá vált a nők körében, és a cigaretta gyártók különösen a nőket célozták meg a reklámkampányaikban. Egy híres reklám az "You've come a long way, baby" szlogent használták, amely arra utalt, hogy a dohányzás a nők felszabadulásának és szabadságának a jele.

Azonban az utóbbi évtizedekben a dohányzással járó egészségügyi kockázatok egyre szélesebb körben ismertté váltak, és egyre több nő dönt úgy, hogy abbahagyja a dohányzást. A dohányzás ugyanis nagyobb kockázatnak teszi ki őket a tüdőrák, a szívbetegségek és más egészségügyi problémák miatt. 

Ennek ellenére még mindig sok nő dohányzik, és a dohányzás továbbra is egy bonyolult társadalmi és kulturális kérdés marad.