Ügyfélszolgálat: +36204179410 (H-P: 9-17)

  • Blog
  • Gyakori kérdések
  • Bemutatkozás
  • Kapcsolat
  • Viszonteladóknak
  • Partnereink
Blog

Dobozos dohányszektor

Dobozos dohányszektor

A dohánytermékek legális piacát továbbra is a dobozos cigaretta dominálja.

A dohánytermékek legális piacát továbbra is a dobozos cigaretta dominálja, amely azonban továbbra is gyengébben teljesít a többi dohányterméknél. A 2020-as és a 2021-es évben a globális cigarettapiac relatív stagnálást mutatott, és ha nem vesszük figyelembe Kína óriási piacát (évi 30 milliárd szálas fogyasztás), akkor folytatódott az évi 0,3%-os csökkenés az eladott mennyiséget tekintve. Másik szemmel értékalapon vizsgálva a tényeket, az elmúlt évben a cigarettapiac 1% körüli növekedést mutatott világszerte, amely mintegy 0,7% globális árnövekedés eredményeképpen alakulhatott ki. Egy csomag cigaretta globális átlagára 3,75$ (nagyjából 1550 Forint).

Összegezve arra jutottunk, hogy míg a cigarettafogyasztás hosszútávon csökken, az ára azonban még rövidtávon is drasztikusan emelkedik.

A dobozos cigaretta fogyasztás csökkenésének okai közé sorolható többek között az is, hogy megjelentek új trendek és új szokások a dohányos emberek életében. Egyre többen keresnek olyan dohányzási alternatívát, és nikotinbeviteli forrást, amely "kevesebb" ártalommal jár. Ez egybecseng azzal a világméretű trenddel, ami a hagyományos dohánytermékek visszaszorulását mutatja.


A dohányzás alternatívái közé sorolható új trendek:

-Dohányhevítéses technológia
-Nikotinpárna, snüssz 
-Nikotinpumpa

Ezen új dohányzási lehetőségekről a következő cikkünkben ejtünk több szót.

 

Nikotinpárna - Shiro nikotinpárna ismertető

Dohányhevítéses technológia - Iqos weboldala