Magas fogazatú, magas minőségű, fém dohányőrlő, mely nagyobb mennyiségű vagy dúrvára vágott dohány, könnyebb őrlésésre lett kialakítva.
A tekerős dohányőrlőt vagy másnéven karos dohányőrlőt ki, hogy nevezi a fiatalok körében, elterjedt megnevezései: törmi, morzsi, daráló.
Tulajdonképpen maga a karos dohányőrlő daráló elven működik, a kart tekerve belső fogai finomra őrlik a dohányt, kisebb erőfeszítés nélkül.
A tekerős őrlő sok háziasszony konyhájában egyre elterjedtebb, mivel alkalmas különböző fűszernövények darálására, hisz mindenki tudja a frissen őrölt bors, kömény és egyéb konyhai fűszernövényeknél nincs jobb ízvilág az ételben. A nagyobb méretű tekerős dohányőrlőt vagy akár elektromos őrlőt használják még horgászok is,bojlik és egyéb etetők,csalik ledarálására.
A dohányőrlő 3 fém részből áll, ezeket széttekerve tudjuk elemeire szedni az őrlőt. A felső része tartalmazza a daráló kart és belül az őrlő lapátokat, melyet felül egy gyönyörű üveglap borít, úgynevezett betekintő nyílásnak is becézik.
A középső fém részben láthatunk ellentétes daráló fogakat és egy fém rácsot, mely szűri a porhanyós növényi részeket.
Az alsó fém része tulajdonképpen egy tálnak megfelelő célt szolgál, ide gyűjtve a szűrőn lehulló részeket, amelyben találunk egy pici műanyag kaparó lapátot. A dohányőrlőhöz járó kaparólapát nevéből is ki indulva, takarítási célt szolgál. Az őrlőlapátokra, és a fogakra letapadt dohány, növénydarabok letísztítására használható.
A dohányőrlő anyagát tekintve fémből és üvegből készült. A fém ház magas fényű festékkel és alapos kidolgozással fényezték metál színekre.